8 de març 2010

VISITA A L'AEROPORT






El dia 10 de febrer amb la classe de Tecnologia Industrial II, amb la professora Graciela Masiano i Lurdes Ramón vàrem anar a l'aeroport.
Un cop allí vàrem donar les nostres dades personals per fer-nos un segell i així poder entrar.
Primer vàrem anar a la torre de control, allà ens esperava un dels controladors aeris, Xiscu, que ens explicà com funcionava la torre i en què consistia el seu treball.
Tots els aparells estaven molt informatitzats i les imatges es reproduïen en diferents pantalles. Per poder arribar a fer aquesta professió es necessita el batxillerat i aprovar la selectivitat, abans es necessitaven 3 anys d'una carrera tècnica. Un dels requisits imprescindibles són els idiomes, és precís el domini de l'anglès en totes les seves varietats i dialectes. Per entrar a controlador aeri, et fan unes proves amb un examen molt llarg, el qual l'única funció que té és la de desgastar mentalment a la persona que el fa i així veure la seva resistència i com reacciona davant d'una situació límit o d'estrès.
Des de la torre de control es podien veure unes vistes magnífiques de les Salines, de Formentera i de les muntanyes.
Desprès vàrem visitar l'estació de meteorologia on ens varen explicar que al mig de la pista hi ha una caseta que recull les dades d'humitat, pluja, temperatures màximes i mínimes, vent, pressió... Aquestes dades s'emmagatzemen en un ordinador i cada mitja hora les envien a la torre per a que puguin donar les dades als pilots i als que ho necessitin. També ens varen mostrar aparells antics que s'utilitzaven per mesurar la temperatura, les hores de sol... L'aparell que més ens va cridar l'atenció va ser un heliògraf de Cambell, que serveix per mesurar les hores de sol cremant unes tires de cartró.
La visita ens va servir per orientar-nos i per descobrir un nou lloc de feina. Tot i que és una feina amb molta responsabilitat, és recompensada econòmicament.


Els alumnes de segon de Batxillerat “A”: Irene, Pau, Sara i com a convidat, Carlos.